EPISKOP NIŠKI ARSENIJE OSVEŠTAO U BOJNIKU KRST I TRI ZVONA ZA ZVONIK CRKVE SVETOG NIKOLE

Najpre je episkop Niški Arsenije uz sasluženje sveštenika osveštao krst i zvona.

Kako je kazao episkop Niški gospodin Arsenije ovo je istorijski dan za Bojnik, jer je osveštan krst i tri zvona koja će pozivati verni narod na molitvu i predstavljati ostavštinu za budućnost čitavog pustorečkog kraja.

Episkop Arsenije naglasio je da je zvonik izgrađen po uzoru na pirg manastira Hilandar, a zahvaljujući opštinskom rukovodstvu na čelu sa predsednikom Nebojšom Nenadovićem. On je dodao da je iz opštinskog budžeta izdvojeno 17 miliona dinara za izgradnju zvonika, od čega za nabavku tri zvona izlivena u Nemačkoj 4 miliona dinara.

U znak zahvalnosti episkop Niški Arsenije uručio je predsedniku opštine Bojnik Nebojši Nenadoviću orden prvog stepena Svetog Romana Đuniškog za izuzetan doprinos oko izgradnje zvonika koja je započeta pre dve godine.

Eparhija Niška je i brojnim kolektivima i pojedincima uručila zahvalnice zbog angažovanja oko izgradnje ovog objekta.

Predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović podvukao je da je posle više od 90 godina izgrađen novi zvonik na teritoriji opštine, a orden koji mu je dat biće obaveza da se još više ulaže u verske objekte.

On je najavio da će biti izdvojena sredstva od oko milion dinara za pokrivanje hrama, ali i znatna suma za izgradnju konaka za koji postoji idejno rešenje. Nenadović je najavio i redovno održavanje seoskih crkava.

U prisustvu episkopa Niškog Arsenija, lokalnog rukovodstva i brojnih vernika postavljen je najpre krst, a zatim i tri zvona na zvoniku.

Kako je rečeno zvona će biti stavljena u funkciju do kraja nedelje, a episkop je obećao da će prisustvovati prvoj litrurgiji koja će biti oglašena zvonima koja će se čuti u celom kraju.

crkva Svetog NikoleCRKVENA ZVONAEPISKOP NIŠKI ARSENIJEKRST