EPISKOP NIŠKI ARSENIJE URUČIO PREDSEDNIKU OPŠTINE BOJNIK NEBOJŠI NENADOVIĆU ORDEN PRVOG STEPENA SVETOG ROMANA ĐUNIŠKOG

Episkop niški Arsenije danas je uručio predsedniku opštine Bojnik Nebojši Nenadoviću orden prvog stepena Svetog Romana Đuniškog

Ovo priznanje ustanovila je Niška eparhija, a namenjeno je pojedincima koji su dali izuzetan doprinos razvoju odnosa sa crkvenom zajednicom u svojoj sredini i angažovanjem na izgradnji i očuvanju verskih objekata.

Kako je kazao episkop niški Arsenije, predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović dao je nesebičan doprinos na izgradnji zvonika crkve Svetog Nikole i ujedno doprineo oćuvanju pravoslavne tradicije u pustorečkom kraju.

Nenadović nije krio ponos i zadovoljstvo. On je istakao da ga orden obavezuje da i dalje daje doprinos opremanju verskih objekata i podvukao da je u planu izgradnja konaka crkve Svetog Nikole u Bojniku, sređivanje platoa, ali i crkava u okolnim mestima za šta je planiran iznos od oko 10 miliona dinara godišnje.

Iz opštinskog budžeta za zvonik koji je počeo da se gradi pre dve godine i tri zvona i krst koji su osveštani danas izdvojena je suma od 17 miliona dinara.

EPISKOP NIŠKI ARSENIJEORDEN PRVOG STEPENA SVETOG ROMANA ĐUNIŠKOGPREDSEDNIK OPŠTINE BOJNIK NEBOJŠA NENADOVIĆ