Forum žena Gr.O SNS obeležio je Medjunarodni dan borbe protiv siromaštva sakupljanjem humanitarne pomoći

Forum žena Gr.O SNS obeležio je Medjunarodni dan borbe protiv siromaštva sakupljanjem humanitarne pomoći namenjene porodicama sa evidencije Centra za socijalni rad Leskovac i prezentacijom humanitarnih akcija ovog foruma u proteklom periodu. Ujedinjene nacije proglasile su 17. oktobar za Svetski dan borbe protiv siromaštva.

Cilj obeležavanja je promovisanje svesti o potrebi iskorenjivanja siromaštva i bede u svim zemljama, a naročito u zemljama u razvoju.

Svetski dan borbe protiv siromaštva obeležava se od 1987. godine, kada se na otkrivanju spomenika posvećenog borbi protiv siromaštva u Parizu okupilo oko 100.000 ljudi.

Forum žena Gr.O SNS i ove godine je obeležio ovaj dan prikupljanjem pomoći u garderobi i igračkama, kao i neophodnim krevetima mnogim porodicama koje se nalaze u stanju materijalne ugroženosti.

Kako je poručeno na konferenciji za novinare Foruma žena SNS grada Leskovca tokom koje je prikazan film o aktivnostima na polju humanitarnog rada u gradu i okolini, naše malo nekome znači mnogo, a ova stranka će nastaviti da radi na pomoći onima kojima je najpotrebnija.