Grad Leskovac dobio 6 miliona dinara za projekat ,,Čaršijske priče,,

Na konkursu Ministarstva kulture i informisanja Gradovi u fokusu 2018, grad Leskovac dobio je 6 miliona dinara za projekat Čaršijske priče, a  u okviru ovog konkursa podržana su 22 projekta iz isto toliko gradova i opština u iznosu od 150 miliona dinara, saopštila je na danas održanoj konferenciji za novinare direktorka Kulturnog centra Sanja Conić.

Zahvaljujući ovom projektu leskovački kulturni centar do kraja tekuće godine dobiće potpuno novi izgled, kako spolja tako i unutar same zgrade.

Reč je o projektu Čaršijske priče kojim je Leskovački kulturni centar aplicirao na konkursu Ministarstva kulture i informisanja Gradovi u fokusu 2018, a okviru kojeg su podržana 22 projekta iz isto toliko gradova i opština u iznosu od 150 miliona dinara.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović poručio je na konferenciji za novinare svim direktorima ostalih kulturnih institucija u gradu da se ugledaju na Kulturni centar i da preko kvalitetnih projekata obezbede sredstva za svoje aktivnosti iz, ne baš malih fondova. Samo dobrim projektom možete da napravite veliku stvar. Mi se trudimo da ulažemo u kulturu koliko možemo i svake godine izdvajamo sve veća sredstva, svesni da to nije dovoljno. Ali bi kulturni radnici mogli i sami da se potrude da dobiju više, zaključio je prvi čovek grada.

Led ekrani na kojima će se emitovati trejleri aktuelnih filmova, gostujućih predstava i izložbi, novo noćno osvetljenje fasade i potpuno drugačiji hol Leskovačkog kulturnog centra je nešto što će u potpunosti promeniti vizuelni identitet ove kulturne ustanove, za šta je zahvaljujući projektu obezbeđeno 6 miliona dinara. To je bila naša ideja od početka, jer naši korisnici i publika zaslužuju moderan pristup samoj zgradi koja je centralna kulturna ustanova u našem gradu, istakla je direktora leskovačkog Kulturnog centra Sanja Conić.