GRAD LESKOVAC FINANSIRAĆE 43 PROJEKTA IZ OBLASTI SOCIJALNE ZAŠTITE

Lokalna samouprava grada predano radi na poboljšanju ekonomskih, socijalnih i kulturnih prava osetljivih kategorija stanovništva sa akcentom na poštovanje dostojanstva i efektivne participacije u svim oblastima društvenog života, – ovim rečima se danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obratio predstavnicima udruženja koja se bave položajem i pravima socijalno ugroženih kategorija stanovništva.

Ove godine za 43 projekta koje je pripremilo 27 udruženja je opredeljena suma u iznosu od 31 milion dinara. Što se tiče ukupnog budžeta za oblast socijalne zaštite i funkcionisanje Centra za socijalni rad ove godine je planirana suma od 214,3 miliona dinara.

U ime dobitnika sredstava prisutnima se obratila Gordana Stojanović, predsednica Udruženja distrofičara koja je naglasila da je grad Leskovac primer dobre prakse kada je reč o unapređenju položaja osoba sa invaliditetom.

Među licenciranim pružaocima usluga su upravo i naša udruženja koja vrlo uspešno i kvalitetno pružaju socijalne usluge građanima iz oblasti socijalne zaštite, konstatovala su sva udruženja koja su danas dobila ugovore.