GRADONAČELNIK GORAN CVETANOVIĆ JE U GRDELICI POSETIO I OSNOVNU I SREDNJU ŠKOLU

Posetu Grdelici gradonačelnik Goran Cvetanović nastavio je obilaskom osnovne škole ,,Desanka Maksimović,, i Srednje škole koje dele istu zgradu.Cvetanović je ovom prilikom istakao da se poslednjih godina dosta radilo na poboljšanju uslova u školama, jer naši učenici, i obrazovanje zauzimaju značajno mesto na lestvici prioriteta lokalne samouprave.

Pored kvalitetnog obrazovanja, veoma je važna i bezbednost učenika. Iako deca sada nisu u đačkim klupama, kada se početkom sledeće školske godine budu vratila, vratiće se u bezbedniju i sigurniju školu. Osnovna i Srednja škola u Grdelici dobile su kompletno novu ogradu u dužini od 170 metara, za šta je opredeljeno 1,8 miliona dinara” , podvukao je Cvetanović.

Direktor OŠ Desanka Maksimović u Grdelici Nenad Mladenović naglasio je da mu je žao što zbog pandemije koronavirusa nema dečje graje u školi i zahvalio gradpnačelniku Cvetanoviću i lokalnoj samoupravi na podršci koja je pružena kod postavljanja ograde oko objekta.

 Direktor Srednje škole u Grdelici Zvezdan Anđelković je istakao da će ograda značajno doprineti bezbednosti dece ali i izgledu škole i dodao da je u toku sređivanje dvorišta i da se  u školskoj radionici  repariraju stare i prave nove klupe

Cvetanović je danas kazao kako su pored škola u Grdelici, samo u prethodne dve godine, ograde postavljene oko Osnovne i Srednje škole u Vučju, OŠ Svetozar Marković, Škole za osnovno i srednje obrazovanje, kao i Turističko-ugostiteljske škole i OŠ ,,Trajko Stamenković,, za šta je ukupnp izdvojeno preko 11,5 miliona dinara.

Bratislav Lekić