GRADONAČELNIK GORAN CVETANOVIĆ OBIŠAO RADOVE NA SANACIJI SARAJEVSKOG MOSTA

U toku su radovi na sanaciji Sarajevskog mosta koji je bio porušen prilikom raketiranja železničkog mosta tokom NATO agresije.

Sanacija Sarajevskog mosta, je jedan od značajnih projekata, kazao je gradonačelnik Goran Cvetanović. On je dodao da je zahvaljujući dobroj saradnji sa republičkim organima, u ovom slučaju sa Koridorima Srbije, započet je proces sanacije ovog mosta, mosta ka Graovu i asfaltiranje saobraćajnice kroz Koraćevac koje je završeno.

Sva tri projekta se realizuju putem jednog ugovora ukupne vrednosti 3 miliona i 300 hiljada evra. S obzirom na to da se radi o kompleksnim objektima rok za završetak radova je 240 dana. Ovi radovi, podrazumevaju sanaciju kolovoza, osiguranje stubova, proširenje pešačkih staza, novu ogradu i ivičnjake, i to je dokaz da sve o čemu govorimo, mi realizujemo. Most će biti osvetljen kao most Vrla.

O značaju sanacije Sarajevskog mosta za Grdeličane govorio je dr Čedomir Jović, predsednik MZ Grdelica varoš. On je podsetio da je most rekonstuisan nakon urušenja, ali da je bila neophodna dodatna rekonstrukcija kako bi bio bezbedniji za saobraćaj i naglasio je da su lokalna samouprava i Republika imale veliko razumevanje kada su počeli ovaj projekat.

Koridori Srbije su na teritoriji našeg grada, pored trenutnih radova realizovali i druge velike projekte. Najveći je Južni krak Koridora 10 čija je trasa kroz Grdeličku klisuru preko 26,30 kilometara, a vrednost radova preko 350 miliona evra. Preduzeće Koridori Srbije je pored deonice južnog kraka uredilo ulaz u Grdelicu, ulice Bore Pešića i Maršala Tita ukupne vrednosti 97 miliona dinara.

Sarajevski most