GRADONAČELNIK GORAN CVETANOVIĆ OGRANIZOVAO JE PRIJEM ZA ČETIRI AKADEMIKA POREKLOM IZ LESKOVAČKOG KRAJA

Gradonačelnik Leskovca je u obraćanju istakao da o društvenoj zajednici grada Leskovca i Jablaničkog okruga mnogo govori činjenica da su vrsni stručnjaci ponikli u ovoj sredini i da su sada kod nas i u svetu članovi eminentnih naučnih institucija uključujući i prestišnu Srpsku akedemiju auka i umetnosti.

Reć je o prof. dr  Jovanu Hadži Đokiću, profesoru  doktoru  Miloradu  Mitkoviću, profesoru doktoru Goranu  Stankoviću i profesoru  doktoru  Vladi Veljkoviću.

Cvetanović i dodao da su ovom posetom našem gradu i njemu lično učinili veliku čast.

Prof. dr Jovan Hadži Đokić je naglasio da je posle dugog zastoja Leskovac doživeo ekspanziju u svim oblastima.

Prof. dr. Goran Stanković je rekao da će uvek podržavati nastojanja svog rodnog grada u svim oblastima, a posebno sa pozicije direktora Klinike za kardiologiju Kliničkog centra Srbije. On se ujedno zahvalio i kao dobitnik Oktobarske nagrade Leskovca.

Profesor doktor Milorad Mitković je naglasio da je u Leskovac, Lebane i naša sela dovodio svoje prijatelje i poznanike sa raznih krajeva sveta koji su bili oduševljeni srčanošću, srdačnošću i prijateljskom nastrojenošću našeg naroda.

Prof. dr Vlada Veljković se zahvalio na gestu poštovanja gradonačelnika i istakao da je, za razliku od prethodnih govornika, svoje obrazovanje i priznanja stekao radeći isključivo u Leskovcu.

Kako je ovom prilikom konstatovano saradnja našeg grada i pomenutih akademika i stručne javnosti biće intenzivnija u narednom periodu.