GRADONAČELNIK GORAN CVETANOVIĆ POSETIO GAZDINSTVO PORODICE STOJKOVIĆ U NAVALINU

Porodica Stojković uzgaja papriku u 50 plastenika, a tradicija bavljenja povrtarskom proizvodnjom duga je tri decenije.Pored Jovice, gotovo svakoga dana u povrtnjacim su supruga Blagica, ali i sinovi Vladica i Miljan i snahe Jelena i Gabrijela, dok u vreme najvećih poljoprivrednih poslova uključuje još nekoliko radnika.

U poslednji, najmodetrniji plastenik, koji su sagradili pre tri i po godine, uložili su 50.000 evra i on se prostire na nešto više od dve hiljade kvadratnih metara, dok su za ostale plastenike investirali od dve do tri hiljade evra.

Pored stalnih kupaca u zemlji, porodica Stojković, kako je kazao gradonačelnk Goran Cvetanović, godinama svoje proizvode izvozi i  na tržište Rusije, a snabdevaju svojim proizvodima i savremene hipermarkete u Srbiji.

Nastavićemo dalje osavremenjavanje proizvodnje i kompjutersko doziranje hrane i vode biljkama, što će svakako povećati prinose, kazao je Vladica Stojković .

Za postizanje vrhunskih rezultata, porodica Stojković obezbedila je svu potrebnu mehanizaciju. Između ostalog, imaju četiri traktora, sejalicu za žito, sejalicu, sadilice, vadilice i kombajn, kao i savremeni magacinski prostor. Ovo domaćinstvo koristi svake godine i subvencije za podsticanje proizvodnje što im omogućava dalju modernizaciju.