GRADONAČELNIK GORAN CVETANOVIĆ POSETIO JE UPRAVU PU „VUKICA MITROVIĆ“

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je danas posetio upravu Predškolske ustanove “Vukica Mitrović“, i mališane iz dečjeg vrtića „1001 radost“.

PU „Vukica Mitrović“ je prošle nedelje organzovala Dane ustanove, u okviru kojih je kao glavna aktivnost održana manifestacija „Razigrane ulice“ na centralnog gradskom trgu, a pored toga i ekološka izložba fotografije u LKC, radna akcija u dvorištu vrtića, saradnja sa društvenom sredinom u Narodnoj biblioteci, svečana akademija i mnoge druge.

Gradonačelnik je pohvalio rad vrtića, kao i sprovedene aktivnosti i iskoristio priliku da zajedno sa direktorkom Oliverom Tošić podeli 9 ugovora na nedoređeno zaposlenim vaspitačima, stručnom i pomoćnom osoblju i pritom svim zaposlenima poželi mnogo uspeha u daljem radu.

Razgovaralo se o proširenju kapaciteta dogradnjom postojećih vrtića, ako i o dinamici izgradnje novog vrtića na staroj stočnoj pijaci za koji je Lokalna samouprava pripremila svu potrebnu dokumentaciju i nazanačo je da se sada čeka da Ministarstvo i Svetska banka pokrenu dalji postupak.

Mališanima iz vrtića su podeljene bojanke „Pažljivkova pravila u saobraćaju“.

Pored uručenih ugovora zaposlenima u PU „Vukica Mitrović“, danas je za funkcionisanje vaspitno-obrazovnih institucija iz budžeta Grada isplaćeno preko 2 miliona dinara.

Pored obrazovanja, važan stub društva jeste i zdravstvo. Da Grad Leskovac brine o adekvatnom pružanju zdravstvenih usluga svim stanovnicima na nivou primarne i sekundarne zdravstvene zaštite, govore brojne aktivnosti i dešavanja na ovom polju. Samo u toku današnjeg dana moderno sanitetsko vozilo stiglo je u Ustanovi za odrasle i starije Leskovac vredno 4,2 miliona dinara, nedavno je kombi za prevoz pacijenata za dijalizu doniran Opštoj bolnici Leskovac u vrednosti od 33.500 evra, dok je početkom godine i Domu zdravlja pripalo sanitetsko vozilo vredno skoro 4 miliona dinara.

PU Vukica Mitrović