GRADONAČELNIK GORAN CVETANOVIĆ POSETIO RADOVE NA LEBANSKOM PUTU GDE JE URAĐEN PRVI SLOJ ASFALTA

Kako je kazao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović završen je prvi sloj na relaciji Leskovac – Lebane u dužini od 4,6 kilometara, a ova investicija je vredna 176,6 miliona dinara. Ova deonica završena je u rekordno kratkom vremenu, a izvođač je bilo preduzeće “Srbija put“ .

Ovaj deo počinje od Hisarskog kanala u Donjem Sinkovcu, a završava se u Gornjem Trnjanu.

Cvetanović je dodao da je samo tokom protekle dve godine investirano 713 miliona dinara za putnu infrastrukturu. U toku su radovi na Bulevaru Nikole Pašića uz investiciju vrednu 320 miliona dinara, završen je put od Brestovca do ulaza u Leskovac u šta je uloženo 65 miliona, kao i put Leskovac – Vlasotince sa investicijom 283,3 miliona dinara, kao i prilaz iz pravca Bojnika prema selu Petrovac, a vrednost je 25 miliona dinara

On je dodao da su počeli i pripremni radovi na putu Leskovac-Vučje, odnosno prva faza koja obuhvata deonicu od 9 kilometara do Strojkovca u šta će biti preusmerena svota od 282 milioina dinara.Od preuzimanja odgovornosti 2012. godine u puteve je uloženo u Leskovcu 1,8 milijardi dinara.

Direktor JKP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić istakao je da je deonica Lebanskog puta  od 4,6 kilometara veoma moderno urađena.

U planu je da se drugi sloj asfalta na ovoj deonici ugradi na proleće uz istovremeni rad na biciklističkim stazama.

put Leskovac - Lebane