GRADONAČELNIK GORAN CVETANOVIĆ POVODOM POČETKA DRUGOG POLUGOĐA PRIMIO JE DIREKTORE LESKOVAČKIH OSNOVNIH I SREDNIH ŠKOLA

Samo se konstruktivnim predlozima i razgovorma kroz uvažavanje i ukazivanje na probleme mogu rešavati pitanja vezana za obrazovanje i njegovo unapređenje kazao je ovim povodom gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

On je podsetio da se školama isplaćuju za razliku od nekih prošlih vremena jubilarne nagrade i putni troškovi koji su godinama unazad kasnili.Zarad kvalitetnijeg  rada sa decom prosvetarima se plaćaju i seminari na kojima se dobijaju licence . Pristutni su mogli da pogledaju i flm o ulaganjima u prosvetu i to ravnomerno, kako u gradskim, tako i u seoskim školama koje su adaptirane i u kojima je znatno povećana energetska efikasnost, što će doprineti unapređenju nastavno obrazovnog rada. U tom kontekstu veoma je bitna sanacija osnovnih škola ,,Svetozar Marković,, , ,,Vuk Karadžić,, , ,,Kosta Stamenković,, ,,,Trajko Stamenković,, , ,,Vasa pelagić,, i ostalih .On je izneo i podatak da će za obrazovanje u ovoj godini iz gradskog bzdžeta biti izdvojena suma od 707 miliona dinara.Cvetanović je podvukao da će se uskoro pristupiti i adaptaciji Trgovinsko-ugostiteljske škole, Škole za tekstil i dizajn i Škole za osnovno i srednje obrazovanje ,,11 oktobar,,.

Cvetanović je posebno pohvalio predanost leskovačke Gimnazije koja je proslavila 140 godina svog uspešnog postojanja i rada i potvrdila svoj kvalitet dobijanjem Sretenjskog ordena drugog stepena koji joj je uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Posebno mesto u artikulisanju potreba škola u ime lokalne samouprave ima gradska većnica zadužena za ovu oblast Brankica Stamenković koja je naglasila da je saradnja veoma konstruktivna.

Na ovom prijemu direktor leskovačkih osnovnih i srednjih škola imali su mogućnost da postavljaju gradonačelniku pitanja, ali su najčešće hvalili njegova nastojanja koja se odnose na unapređenje obrazovanja.