GRADONAČELNIK GORAN CVETANOVIĆ PRIREDIO JE PRIJEM POVODOM PRESTIŽNIH SRETENJSKIH ORDENA KOJE JE PREDSEDNIK ALAKSANDAR VUČIĆ URUČIO LESKOVAČKOM NARODNOM MUZEJU I LESKOVAČKOJ GIMNAZIJI

Na dan državnosti Srbije Sretenjski orden trećeg stepena dobilo je  Narodni muzej , leskovačka Gimnazija isti orden trećeg stepena .Na ovaj način ove dve prestižne ustanove našle su se među 10 najuspešnijih institucija i pojedinaca u Srbiji.

Kako  je kazao gradonačelnik Cvetanović ovo je ujedno satisfakcija za dugogodišnji predani rad.

Narodni muzej je svoj rad potvrdilo brojnim projektima i anžovanjem , kako u zemlji, zako i van njenih granica, kazala je direktorka ove ustanove kulture Mira Ninošević. Ona je podvukla  da je protekle godine Narodni muzej bio proglašen za najbolji u zemlji, a ova ustanova može se ponositi i pohvalom zaštitnika građana za povećanje pristupačnosti, a Ministarstvo kulture Republike Srbije uručilo je leskovačkom muzeju i priznanje Kulturn obrazac, Ninoševićeva je podvukla da su planovi za ovu godinu još ambiciozniji .

Za leskovačku Gimnaziju koja postoji 140 godina ovo priznanje je kruna uspeha u vaspitanju i obrazovanju kazala je direktorka ove škole Dragana Cvetanović.

Kako  je zaključeno ove nagrade su rezultat i podrške lokalne samouprave svim nastojanjima koja imaju za cilj razvoj obrazovnih i kulturnih ustanova našeg grada.