GRADONAČELNIK GORAN CVETANOVIĆ SA SARADNICIMA POSETIO JE POSTAVKU NARODNOG MUZEJA ,,LESKOVAC –SRPSKI MANČESTER OD 1878. DO 1941. GODINE”

,, U istoriji svakog naroda postoji neki period koji će zauvek ostati upamćen, a kada govorimo o Leskovcu to je zlatno doba našeg grada koje je naročito između dva svetska rata svrstalo Leskovac u najrazvijeniji grad tadašnje Kraljevine Jugoslavije”, kazala  je pomoćnica gradonačelnika Andrea Tošić.

Ona je dodala da je leskovački Narodni muzej u želji da otrgne od zaborava taj period još 2015. godine upriličio prvi deo postavke pod nazivom ,,Vremeplov leskovačkog kraja”, a juna ove godine i nastavak ove postavke pod nazivom ,,Leskovac –Srpski Mančester”, za šta je opredeljena suma od 22 miliona dinara. Ovaj period dobio je svoje značajnoo mesto i putem aktuelnog snimanja filma ,,Bilo jednom u Srbiji”.

Kustos Narodnog muzeja Nebojša Dimitrijević istakao je da je ova postavka rezultat zajedničkog napora ove ustanove kulture i grada Leskovca koji ima razumevanje za sva nastojanja da se afirmiše kulturno i istorijsko bogatstvo Leskovca. Zbog aktuelne epidemije koja je vezana za virus kovid 19 moguće su postete , ali u grupama od po 10 osoba.