GRADONAČELNIK GORAN CVETANOVIĆ URUČIO UGOVORE ZA PROJEKTE IZ KULTURE

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović uručio je danas ugovore za 42 programa iz oblasti kulture. Ugovore su dobila  42 projekta iz ove oblasti  kulture u vrednosti od 9 miliona i 900.000 dinara. Kako je rečeno selektovan su oni programi koji poseduju umetničke kvalitete , imaju za cilj promociju grada , doprinose razvoju kulturnog i umetničkog stvaralaštva i osvaruju javni inreres.

Kultura kao poseban društveni segment je deo društva i lokalne zajednice, kazao je Cvetanović . On je dodao da to dokazuju i brojne manifestacije po kojima je Leskovac prepoznatljiv u Srbiji i van njenih granica kao što su LEDAMUS,  ali  i aktivnost vezane za Kamerni orkestar ,,Amorozo”, Filmski festival LIFE , STRINGS I drugi događaji koji su proslavili Leskovac.

U ime svih kojima su uručeni ugovori obratila se rukovodilac Kamernog orkestra ,,Amorozo” Maja Cakić U 2020 godini za oblast kulture izdvojeno je 419 miliona dinara ili 9 posto od budžeta grada, a prva rata od 60 odsto za projekte  biće uručena sutra.