Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović priredio je prijem za ambasadora Koreje u Srbiji Hjonga Čan Čea.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović priredio je prijem za ambasadora Koreje u Srbiji Hjonga Čan Čea.

Kako je naglasio Cvetanović Srbija i Koreja već tri decenije imaju plodne diplomatske odnose , a naš grad uspostavio je tesne privredne odnose sa ovom zemljom koji se negiju preko fabrike Jura koja u Leskovcu ima tri pogona

Ambasador Hjong Čan Če istakao je da je prvi put u Leskovcu, ali da naš grad zaslužuje punu pažnju ne samo kada su u pitanju privredni, već i kulturni odnosi. Na novinarsko pitanje da li će u Leskovcu biti otvoren i četvrti pogon Jure on ističe da se on lično za to zalaže, ali da će nastojati da i drugi investitori dodju u Leskovac jer su pozitivna iskustva saradnje,

U Leskovačkom kulturnom centru otvoreni su  povodom 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Koreje Dani Korejskog filma.

Direktorka LKC-a Sanja Conić naglasila je da ova ustanova kulture postaje prepoznatljiva na mapi Srbije po festivalima LIFFE i Fapor, ali i drugim kulturnim dešavanjima, a ovaj trodnevni festival Korejskog filma će omogućiti leskovčanima da se upoznaju sa ovim narodom.

Ambasador Koreje Hjong Čan Če istakao je da je posle Beograda I Novog Sada Leskovac odabran za projekciju korejskih filmova zato što je on veliki privredni i kulturni centar.

Tokom tri dana biće prikazano 6 filmova novije produkcije svih žanrova-