GRADONAČELNIK LESKOVCA GORAN CVETANOVIĆ DANAS JE PREZENTOVAO REZULTATE SVOG RADA OD 6. JUNA 2016. DO DANAS

Ono čime se grad Leskovac može najviše pohvaliti je smanjenje stope nezaposlenosti jer je od 2016. godine do danas zaposleno sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje‚ 10.000 osoba, naglasio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

On je dodao da je smanjenu stope nezaposlenih doprinelo otvaranje mnogih stranih i domaćih kompanija kao što su Jura,TeraStil, Aptiv, Džinsi Srbija, Dits i drugih.Istovremeno u ovom periodu rađeno je dosta i na planu unapređenja infrastrukture, a kao primer Cvetanović je naveo uređenje Svetoilijske ulice 2017. godine u šta je uloženo 31,4miliona dinara.

Kao značajan projekat Cvetanović je označio i modernizaciju pruge Vinarce – Đorđevo 2017. godine na inicijativu predsednikia Aleksandra Vučića, a u ove svrhe uloženo je 9,5 miliona dolara.

Tokom 2018. godine dosta se investiralo kako u primarnu, tako i u sekundarnu zdravstvenu zaštitu, a to potvrđuje i izgradnja ambulante u MZ Ančiki u šta je uloženo 18 miliona dinara i rekonstrukcija Infektivnog odeljenja Opšte bolnice u šta je investirano 62,2 miliona dinara. Tokom 2018. lanac marketa Lidl otvoriio je prodajni objekat u Leskovcu, a nakon toga svoje prodajne objekte otvorili su i           Zlatan trag, Aman i druge renomirane kompanije.

Kao kapitalan projekat Cvetanović je označio i rekonstrukciju zgrade Centra za socijalni rad sumom od 44 miliona dinara.

Doprinos razvoju kulturi u ovom periodu je nemerljiv naglasio je Cvetanović jer su razvijani kulturni brendovi kao što su festiovali FIFE, Ledamus, koncerti Muzičke škole. On je naglasio da je sada Leskovac kulturni centar ne samo juga Srbije, već i čitave zemlje. Ulaganja u ovu oblast su 13,3 odsto iz budžeta grada.Sve ustzanove kulture su dato poverenje opravdale

U svom ekspozeu Cvetanović je pomenuo i činjenicu da je Leskovac od 2016. do sada postao moderan grad, a to dokazuje izgradnja bulevara Nikole Pašića, novog Sajam šoping centra i  izgradnja saobraćajnice prema Vlasotincu.

Cvetanović se osvrnuo i na izgradnju modernog Fudbalskog stadiona u Leskovcu zahvaljujući podršci Vlade Republike Srbije i naglasio da je ova investicija vredna 2,5 milijardi dinara. On je podvukao da će stadion biti po projektu završen marta iduće godine.

Direktor PKS-RPK Jablaničkog i Pčinjskog okruga Goran Jović istakao je da je Leskovac napravio izuzetan iskorak u svakog pogledu. On je dodao da je rad celokupnog tima doprineo da se Leskovac svrsta u red najrazvijenih gradova.

Ovo je bila prilika da predsednik grupe Media invent Vlado Markanović uruči figuru Belog anđela Goranu Cvetanoviću za izuzetan doprinos u afirmaciji Leskovca. Tom prilikom Markanović je naglasio da će Media grupa ustanoviti internacionalno  priznanje Nikola Tesla koje će biti uručivano najuspešnijim pojedincima u zemlji i svetu.

Ekspoze je podnet u Sali leskovačkog Narodnog pozorišta, a ovom skupu pored predstavnika političkog života grada, prisustvovali su predstavnici Srpske pravoslavne crkve, vojske i  policije, kao i predstavnici drugih lokalnih samouprava Jablaničkog okruga.