DELEGACIJA KRIVE PALANKE U LESKOVCU

Danas je u Kabinetu gradonačelnika Leskovca dr sci. med. Gorana Cvetanovića održan sastanak sa delegacijom grada Kriva Palanka koja u gradu na Veternici boravi zbog projekta „Povezivanje bisera“ preko programa prekogranične saradnje Republike Srbije i Severne Makedonije koji finansira Evropska unija. Cilj ovog projekta je obezbeđivanje uslova za bolju i zajedničku turističku ponudu dva grada sa fokusom na popularizaciju kulturnih i prirodnih resursa za zajednički razvoj održivih turističkih proizvoda i destinacija, te podsticanje mogućnosti za poboljšanje kvaliteta i vidljivosti regionalnih prekograničnih turističkih ponuda kapitalizacijom i boljim korišćenjem prirodnog, kulturnog i istorijskog nasleđa.

Zamenica gradonačelnika dr Lidija Dimitrijević i šef Odeljenja za društvene delatnosti Saša Mladenović su tokom sastanka sa gradonačelnikom Krive Palanke Saškom Mitovskim i njegovom saradnicima razgovarali o pojedinostima projekta, turističkim potencijalima dva grada, kao i o radionici koja se trenutno sprovodi u Leskovcu a tiče se aktivnosti koje su do sada realizovane, kao i onih na kojima će se tek raditi.

U okviru projekta „Povezivanje bisera“ na kojem rade Odeljenje za društvene delatnosti grada Leskovca i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, na lokalitetu kanjona Vučjanka biće sprovedeni radovi na turističkoj infrastrukturi u vidu uređenja prostora, staze i platoa, postavljanja urbane opreme za rekreaciju i zabavu – klupe, penjalice, ljuljaške, postavljanja solarne rasvete, vidikovaca i informativnih tabli. Takođe duž kanjona Vučjake biće trasirane, uređene i obeležene pešačke staze u dužini od 2,5 km, dok će makedonska opština preko ovog projekta izgraditi pristupni put do Stanečkih vodopada koji predstavljaju turistički biser ovog dela Balkana.