GRADONAČELNIK LESKOVCA GORAN CVETANOVIĆ PREDSTAVIO JE DANAS REZULTATE RADA AKTUELNE VLASTI OSTVARENE ZA PROTEKLE ČETIRI GODINE

Ovu konstataciju Cvetanović je ilustrovao činjenicom da je timski rad došao do izražaja u borbi sa pandemijom virusa kovid -19.

Cvetanović se osvrnuo I na  ulaganja u zdravstvu ocenjujući da je kruna svih napora rekonstrukcija leskovačke Opšte bolnice gde će zahvaljujući Kancelariji za javna ulaganja biti uložen 21 milion evra, a prva faza koja podrazumeva spoljašnje radove u vrednosti od 5 miliona evra je završena.

Kao najvredniji rezultat vršenja vlasti za ove četiri godine Cvetanović je ocenio otvaranje novih radnih mesta , a u ovom mandatu ih je otvoreno ukupno 5.250 , on je dodao da je ovom doprineo i Sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju koji je dobjen od NALED-a uzastopno četiri puta.Svakako da je zapošljavanje omogućeno otvaranjem kompanija Aptiv, Autostop, Jura, Džinsi, Tera Stil i drugih uz mogućnost da dođu i novi investitori.

U svom izlaganju Cvetanović je poseban akcenat stavio i na poljoprivredu ističući da se agrarni budžet grada iz godine u godinu povećava i da sada iznosi preko 400 miliona dinara.

Za protekle četiri godine rekonstruisane su mnoge ulice u gradu, kao i opštinski putevi , a najvažnija investicija u ovom segmentu je rekonstrukcija puta Leskovac-Vlasotince u vrednostii od 283 miliona dinara u dužini od 6.500 metara.

Ono čime se ponosi posebno aktuelna vlast je da su javna preduzeća od gubitaša došla do faze samostalnog rada i privređivanja, a primer toga je leskovačka Toplana koja posluje potpuno po savremenim tržišnim principima.

Kapitalna investicija je svakako i Kolektor za prečiščavanje otpadnih voda vredan 464 miliona dinara čijim će završetkom biti ispoštovani evropski standardi u oblasti ekologije.Osnivanje Fonda za mlade talente u cilju njihovog osnaživanja i stimulacije kroz stipendiranje i finansiranje vantelesne oplodnje za koju se izdvaja 5 miliona iz budžeta je svakako doprinos podsticanju populacione politike, kazao je Cvetanović.Ono što svakako karakteriše period od četiri godine je ulaganje u oblast vaspitno obrazovnog procesa, podvukao je Cvetanović i to potkrepio podatkom da je u rekonstrukciju predškolskih i školskih objekata na teritoriji grada uloženo 222 miliona dinara.

Ovi rezultati obavezuju na dalj i odgovorniji rad kazao je između ostalog Cvetanović i zahvalio svojim saradnicima , ali i građanima na podršci.