Gradonačelnik obišao gradilišta u Leskovcu

Zbog kašnjenja u izvođenju radova  preduzeća SNL gradnja kome su  na tenderu kao najpovoljnijem ponuđaču povereni mnogi poslovi u gradu došlo je do pomeranja rokova, a samim tim i do otežanog normalnog funkcionisanja građana kojima je na pres konferenciji gradonačelnik Goran Cvetanović uputio izvinjenje.

Ovom preduzeću kao najpovoljnijem ponuđaču na tenderu povereni su poslovi partenrog uređenja prostora kod hale ,,Partizan” prostora oko izgradnje spomenika palim borcima u ratovima od od 1991. do 1999. rekonstrukcije vrtića ,,Bambi“ , rekonstrukcije ulice 22. divizije u naselju Ančiki i uređenje drugih delova grada, a radnici SNL gradnje ustupljeni su i za deo radova na izgradnji jednog dela kolektora,kazao je Cvetanović.

On je dodao da se lokalna samouprava uvek trudila da vođena lokal patriotizmom leskovačkim firmama da posao, ali ovo preduzeće je kod svakog preuzetog posla dupliralo rokove, a na gradilištu ne može da se nađe nikada i na bilo kojojoj  lokaciji više od šest radnika. I pored toga što se naplaćuju kazneni penali od 5 posto, SNL gradnja i dalje probija rokove, naglasio je Cvetanović i dodao da u ovakvim slučajevima nije racionalno da se raskidaju ugovori zbog zakonskih ograničenja koji su vezani za raspisivanje novog tendera.

Direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić naglasio je da se kašnjenje ovih radova reflektuje i na druge poslove lokalne samouprave i podsetio da je procedura raskida ugovora sa nesavesnim izvođačem radova komplikovana.

Po završetku pres konferencije gradonačelnik je u pratnji novinara obišao tri pomenuta gradilišta. Kako je tom prilikom rekao ovo na najbolji način argumentuje njegovu tvrdnju da radnici nisi angažovani u punom kapacitetu i da firma SNL gradnja pokazuje inertnost.

Kod hale ,,Prtizan” videli smo dva radnika, kod vrzića ,,Bambi“ isto toliko , a kod Bogojevca gde je firma SNL angažovana za deo trase na cevovodu nije bio prisutan nijedan radnik.

 Predrag Vukašinović, direktor firme ,,Vetrikom“ koja je izvođač radova na izgradnji Kolektora i koja je angažovala radnike SNL gradnje potvrđuje da su oni započeli posao, ali ga ne nastavljaju danima.

Cvetanović je na konferenciji za novinare najavio da se za dvadesetak dana kreće sa izgradnjom centralnog gradskog trga, a posle zadušnica krenuće se sa radovima i na obilaznici oko Svetoilijskog groblja.

On je najavio o nastavak rekonstrukcije osnovne škole ,,Josif Kostić” za šta će biti opredeljena suma od 63 miliona dinara, a radovi će početi za petnaestak dana. On je podvukao da će vrlo brzo krenuti i uređenje Zelene zone i rekonstrukcija Bulevara Nikole Pašića.