GRADONAČELNIK SA SARADNICIMA POSETIO NARODNU BIBLIOTEKU „RADOJE DOMANOVIĆ“

Ustanove kulture u Leskovcu su postale prepoznatljive u celoj zemlji i zauzimaju vodeće mesto, što je potvrđeno mnogim nagradama i priznjima, kazao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

On je dodao da je tim biblioteke uspeo da stvori uslove za jednu savremenu izlagačku aktivnost, kroz realizaciju projekta „Ulična galerija“ u koju je grad Leskovac uložio 4,3 miliona dinara i time pokazao da je ova kulturna institucija važna za sve nas.

Kako je naglasila direktorka ove ustanove kulture Vesna Ilić Biblioteka je nedavno od Ministarstva kulture dobila 1.435 novih knjiga u vrednosti od 1.182 hiljade dinara, a reč je o savremenim i najčitanijim izdanjima koja će obradovati čitalačku publiku.

Ona je dodala da Biblioteka ima 15.678 upisanih članova od kojih je aktivno 6.144, a na Dan pismenosti ove godine upisano je 240 novih članova.

Biblioteka je svojim dugogodišnjim radom uspela da kod korisnika stekne naviku i kulturu čitanja koja je postala svakodnevnica Leskovčana, zato uloga bibliotekara i biblioteke dobija sve više na značaju, rečeno je ovom prilikom.

Gradonačelnik je na kraju obišao sa saradnicima svako odeljenje ove institucije i obećao podršku i u narednom periodu jer je reč o ustanovi koja je zvanično registrovana daleke 1879. godine i to samo nakon godinu dana od oslobođenja od Turaka.

NARODNA BIBLIOTEKA