INSPEKCIJSKE SLUŽBE POOŠTRILE NADZOR VELIKIH KOLEKTIVA, A ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE DONEO I DODATNE MERE ZAŠTITE

Po tački razno obratio se načelnik Jablaničkog upravnog okruga Miloš Ćirić i rekao da je na osnovu nadzora izvršenog 26. i 27. novembra od strane Inspekcije za rad ustanovljeno da se u velikim korporacijama na teritoriji grada Leskovca poštuju sve epidemiološke mere naložene od Kriznog štaba Republike Srbije.

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović je nakon zaključka Štaba doneo odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji grada Leskovca koja je proglašava zbog sprečavanja širenja zarazne bolesti Covid-19.

Pored toga Štab je usvojio predlog mera koji pored navedenih u izveštaju Zavoda za javno zdravlje obuhvata i pojačanu dezinfekciju vozila u prevozu, rigoroznu kontrolu poštovanja naloženih mera u ugostiteljskim, prodajnim i drugim objektima, kao i meru da je u navedenim objektima obavezno istaći informaciju o površini i maksimalnom broju istovremenih korisnika. Što se tiče stambenih zgrada dezinfekciju zajedničkih prostorija neophodno je vršiti jednom dnevno, a dezinfekciju rukohvata više puta dnevno.

Na kraju sednice upućen je apel stanovnicima da se pridržavaju svih preventivnih mera, nošenja zaštitnih maski, držanja distance, izbegavanja okupljanja, uz preporuku da predstojeće slave obeleže u krugu porodice.