INTEZIVIRANI RADOVI NA ČUKLJENIKU I CARIČINOM GRADU

Na teritoriji opštine Lebane u toku su radovi na više lokacija, a sve sa ciljem unapređenja turističke ponude mesta. Na Čukljeniku se trenutno radi na popločavanju staza u sklopu turističko-rekreativnog parka koji će se prostirati na 42 hektara, nakon čega sledi 2. faza koja uključuje izgradnju amfiteatra i novi objekat na mesto starog lovačkog doma.

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović, obišao je  i Caričin grad gde se intenzivno radi na ograđivanju lokaliteta. Dužina ograde iznosiće 2510 m, biće postavljen i video nadzor, a površina zagrađenog prostora je 20,385 ha.

U narednom periodu, po rečima predsednika Bogdanovića, krenuće se i sa izgradnjom centra za posetioce sa najsavremenijom tehnologijom za prezentaciju i virtuelnu rekonstrukciju Caričinog grada, na mestu ispred postojećeg vizitorskog centra Teodora.
Predsednik opštine Lebane nedavno se sastao sa ministrom za turizam i omladinu Huseinom Memićem i razgovarao o razvoju turizma u opštini Lebane, turističkim potencijalima i stvaranju što boljih uslova za mlade. Saglasni su da sve što se bude u narednom periodu radilo na ovoj lokaciji od kapitalnog je značaja za razvoj samog Lebana kao i cele južne Srbije, a velika je zasluga Vlade RS i Radne grupe za razvoj ovog dela Srbije.

CARIČIN GRADČukljenik