Ispraćena na letovanje i druga grupa dece iz hraniteljskih porodica

Dvadeset šestoro dece iz hraniteljskih porodica otišlo je na  letovanje. To je druga grupa dece koja će letovati u mestu Nei Pori u Grčkoj. Imaće deset noćenja na bazi punog pansiona koje je preko turističke agencije „Svim travel“, organizovao Centar za socijalni rad uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje je za ovu priliku izdvojilo 2,1 miliona dinara.

,,Lokalna samouprava socijalnu zaštitu smatra jednim od prioriteta, te se trudimo da nizom aktivnosti podignemo njen kvalitet na što viši nivo i zato stalno podržavamo, pomažemo i ulažemo u Centar za socijalni rad“, poručila je pomoćnica gradonačelnika Leskovca Ana Stojković.

Pravnik leskovačkog Centra za socijalni rad Predrag Momčilović, ističe da je ovo već deseta godina kako centar organizuje ovaj vid aktivnosti i da su jedini centar u Srbiji koji to radi.

Oni letovanje sami finansiraju. Obezbeđena je i lekarska pratnja, škola plivanja, kao i spasioci koji će brinuti o bezbednosti dece. Za sve ovo vreme oko 330 osoba, uzrasta od 3 do 25, je iskoristilo mogućnost letovanja. Do prošle godine deca su imala priliku da posete Crnogorsko primorje i to letovališta kao što su Sutomore, Igalo i Čanj.