ISTORIJSKI ARHIV U LESKOVCU DOBIO NAGRADU ZLATNA ARHIVA

Ova ustanova kulture uspela je da svojim trudom i radom privuče investicije u vrednosti od 14,5 miliona dinara od resornog ministarstva i lokalne samouprave .

Kako je kazao gradonačelnik Leskovca koji je danas posetio ovu ustanovu ovim sredstvima adaptirana je zgrada, opremljene prostorije u zgradi Stare zubne poliklinike, nabavljene su pokretne plice, a sprovodi se i projekat digitalizacije celokupne građe koju čuva Istorijski arhiv.

Cvetanović je posebno pohvalio direktorku ove ustanove Mariju Lazarević koja sa svojim saradnicima kontinuirano radi u skladu sa svim standardima koji su vezani za ovu oblast.

Direktorka leskovačkog Istorijskog arhiva Marija Lazarević istakla je da bi brojni sadržaji bili realizovani da nije bilo kovda 19, ali da je to uticalo na promenu sadržaja koji su realizovani putem ON LINE platformi.

Priznanje Zlatna arhiva koje dodeljuje Fondacija Arnautović je velika čast, ali odgovornost da se i dalje odgovorno i savesno radi, kazala je Lazarevićeva. Ona je podvukla da ovo priznanje pripada ne samo arhivu, već i gradu Leskovcu.

Kako je rečeno lokalna samouprava pružaće i dalje podršku svim nastojanjima koja imaju za cilj očuvanje kulturne baštine čitavog Jablaničkog okruga za šta se brine Istorijski arhiv u Leskovcu.