Izgradnja centralnog gradskog trga počinje u septembru

Budući gradski trg u Leskovcu između robne kuće s jedne i modne kuće i ABC restorana s druge strane, počeće da se gradi, najverovatnije početkom septembra, kazao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.On je dodao da  će u okviru trga biti 30 odsto zelenila u odnosu na beton, samo što se ono deli na dva pojasa, na zapadnoj i istočnoj strani.

 

 

Želja struke je da trg bude prijatno mesto za sve Leskovčane, naglasio je Cvetanović. On se ujedno izjavio , odgovarajući na novinarsko pitanje, da iza peticije na Fejsbuku, pokrenute protiv trga u centru  stoje lažni fejsbuk profili i lajkovi sa lažnih profila, odnosno, ljudi koji se kriju iza njih i koji nisu uspeli da pokrenu protestne šetnje u gradu .

Cvetanović je zaključio da Gradski trg pripada svima i da je on osmišljen  za sve građane i sve goste koji posete Leskovac i da  centralni deo grada  mora da bude oaza za sve. Na trgu će kako je podvukao Cvetanović biti izgrađena duplo veća fontana .

Trg će se namerno raditi ove  i sledeće godine zbog eventualnih sugestija građana i spremnosti gradskog rukovodstva da se modifikuje sve ono što je dobronamerna ideja građana.