Izložba priplodnih grla simentalske rase pod nazivom ,,Goran –Vet 2018,, održana u Dobrotinu

Prva izložba priplodnih grla simentalske rase pod nazivom ,,Goran –Vet 2018,, održana je danas u Dobrotinu.Ova manifestacija se u ovom kraju održava posle pauze od 6 godina.

Izložbu je otvorio šef kabineta gradonačelnika Leskovca Milan Ničić,koji je kazao da je lokalna samouprava prepoznalka veliki potencijal ovog skupa kao i veliku mogućnost za njegovo napredovanje i stoga je podržala ovu manifestaciju.

Učestvovalo je 15 odgajivača sa 53 grla u kategorijama: junice,prvotelke i krave muzare.

Izložba je održana u organizaciji Udruženja odgajivača goveda simentalske rase Goran Vet, koje trenutno ima 409 članova na čijim gazdinstvima se nalazi  oko 1500 umatičenih krava.

Ovogodišnji počasni gost izložbe bio je Zoran Ivković iz sela Togačevca, inače apsolutni šampion Srbije u odgoju krava, i jedan od najboljih stočara u našoj zemlji.

Stručna komisija je oceljivala i odabrala najbolja grla ,apsolutna šampionka je grlo ,,Berta,,vlasnika Zorana Ivkovića iz Togačevca, u kategoroji krava šampionka je grlo vlasnice Drage Arsić iz Pridvorice, u kategoriji prvotekli grlo vlasnika Zorana Ivkovića iz Togačevca i u kategoriji junica šampionka je grlo vlasnika Zorana Mihajlovića iz Pertata.

Pokrovitelj prve izložbe priplodnih grla simentalske rase ,,Goran –Vet 2018,,  je Grad Leskovac sa 400.000 dinara.