Izložba umetnika Bate Anđelković a -,,Kamen drevnog snevača,,

U leskovačkoj Narodnoj biblioteci ,,Radoje Domanović,, juče je svoje radove u okviru izložbe ,,Kamen drevnog snevača,, pred mnogobrojnom publikom predstavio poznati umetnik Bratislav-Bata Anđelković iz Vučja.

,,Bata je čovek koji je poznat i van  granica naše  zemlje, čovek koji je pravi virtuoz kako na platnu tako na kamenu ili drvetu. Ali pre svega toga on je divan čovek koji je uvek spreman da svakom pomogne I izađe u susret“, kazao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, koji je i otvorio ovu izložbu.

Za jedno delo potreban je čovek, materjial  I tema, naglasio je Anđelković. Ovom prilikom on je pokazao svoje najnovije umetničko delo naslikano na panju koje predstavlja srpsku glavu 19. veka gde je na jenoj polovini naslikan Njegoš, a na drugoj Karađorđe.

Pesnik Vlasta Cenić rekao je da je najveća dragocenost umetnika  u tome da ima svoj lični rukopis, nešto po čemu je prepoznatljiv, nešto što je on svojim imenom stekao, a Bratislav poseduje upravo to.

,,O ovom poznatom umetniku pisali su mnogi veliki stručnjaci, recimo, Milić od Mačve, čiji je Bata i učenik i naslednik, nastavljač ili gospodin Đorđe Kadijević, koji bi umesto mene govorili nekim stručnim izrazima, govorili da je Bata predstavnik nadrealizma, da je on jedan od najzanimljivijih likovnih pojava kod nas, da nam svojom dušom , hrišćanskom energijom i ljubavlju pruža renesansni duh  koji mi kao narod nismo doživeli i iživeli na jedan pravi način.

Na kraju izložbe posetioci su mogli i da vide film  koji govori o liku I delu ovog umetnika.