IZRADA TEHNIČKE DOKUMENTACIJE ZA RADANSKU INICIJATIVU UŠLA U PROGRMA POSLOVANJA JP ,,PUTEVI SRBIJE,,

Još jedno ispunjeno obećanje predsednika Srbije,Aleksandra Vučića,dato prilikom posete opštini Lebane. Izrada plansko-tehničke dokumentacije za izgradnju državnog puta ll-229.Lebane-Bojnik-Prolom banja,preko Radan planine,ušla u program poslovanja JP“Putevi Srbije“za 2020.godinu. Strateški,vrlo važan projekat za opštine Lebane,Bojnik,Medveđa,Kuršumlija i grad Prokuplje.
Ovaj projekat za izgradnju saobraćajnice će povezivati Jablanički i Toplički okrug,odnosno dve strane Radan planine.

Tada će do punog izražaja doći veliki,prirodni i turistički potencijali ove lepotice juga Srbije.Tako bi se povezala Sijarinska,Prolom,Lukovska i Kuršumlijska Banja,Caričin grad(Justinijana Prima)koji predstavlja lokalitet iz 6.veka, Đavolja varoš i neolitsko naselje Pločnik,a turistima bi se omogućilo da obiđu sve ove destinacije.Na taj način dobili bi smo,na kratkoj udaljenosti,dobro povezane turističke potencijale celog kraja i omogućili da oba okruga istovremeno posećuju đačke ekskurzije i druge organizovane turističke grupe.

Cilj ovog projekta je i da obezbedi korisnicima puteva raspoložive,bezbedne i komforne uslove putovanja,da društvu stvori infrastrukturnu bazu za razvoj,da partnerima obezbedi dugoročne poslove uz mogućnost razvoja .