IZVODE SE RADOVI NA POŠLJUNČAVANJU PUTA BARJE-ORUGLICA-RAVNI DEL

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović sa saradnicima i predstavnicima MUP-a obišao je radove na pošljunčavanju puta Barje – Oruglica – Ravni Del koji se iz budžeta grada finansiraju sa 11,7 miliona dinara. Radove izvodi firma HSV iz Vlasotinca.

Gradonačelnik Cvetanović je na konferenciji za medije istakao:

„Danas se nalazimo u selu Ravni Del, jednom od najudaljenijih sela, na opštinskom putu Barje-Oruglica-Ravni Del koji je ukupne dužine oko 27,5 km. Na toj deonici saniraju se najkritičniji delovi ugradnjom šljunka i tucanika. Pored pošljunjčavanja, ugovorom je predviđen i mašinski iskop odvodnih jarkova, mašinsko ravnanje puta grejderom i sabijanje valjkom radi odvodnjavanja sa kolovoza i izrada armirano-betonskih propusta.Zbog poboljšanja uslova života odlučili smo da unapredimo kvalitet deonice na kojoj se nalazimo, jer smo svesni koliko to znači meštanima ovog kraja, pogogovo u zimskom periodu, te im se zahvaljujem ovom prilikom na strpljenju i razumevanju.“

Gradonačelnik Cvetanović govorio je i o radovima koji se izvode po drugom ugovoru, a izvodi ih grupa ponuđača Perica Jović AB KOP iz Vlasotinca, finansira Grad Leskovac sa 12 miliona dinara.

„Ova firma trenutno izvodi radove na deonici puta Kaluđerce-Crcavac i Zalužnje-Vinarce, a do sada su završeni radovi na putnim pravcima: Oraovica Crkovnička – Donja Lokošica, Donja Lokošnica – Drćevac, Babičko – Gornja Lokošnica, Babičko – Crkovnica, Barje – Crkovnica, Donja Kupinovica – Gornja Kupinovica, a nastaviće se i u narednom periodu. Ovim ugovorom je takođe predviđen i mašinski iskop odvodnih jarkova i čišćenje postojećih, mašinsko ravnanje kolovoza, izrada tampona od šljunka i ugradnja propusta.“

Stanković Miodrag, meštanin Ravnog Dela, zahvalio se gradonačelniku Cvetanoviću na poseti i istakao da su dugo čekali na sređivanje ovog puta, da im mnogo znači jer će im značajno olakšati život i rad.

Gradonačelnik i njegovi saradnici su ovom prilikom posetili i punkt MUP-a u tom kraju i predstavnicima MUP-a koji tamo rade uručili pakete kao znak pažnje za njihov rad i zalaganje.

BarjeORUGLICARavni Del