JKP GRDELICA NABAVILO JE NAJSAVREMENIJU SKIP MAŠINU

JKP Grdelica nabavilo  je najsavremeniju skip mašinu za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 9,4 miliona dinara . Tim povodom gradonačelnik Goran Cvetanović istakao je da je za JKP Grdelica radi unapređenja posloavanja i podizanja javne higijene izdvojeno oko 60 miliona dinara . On je dodao da se izdvajanja vrše i za leskovački Komunalac i Vodovod za šta je ukupno do sada investirano 166 miliona dinara.

Gradonačelnik Cvetanović je kazao da smo u vreme borbe sa virusom korona potvrdili važnost higijene, kako lične, tako i higijene prostora i javnih površina i da je nabavka mašina prvenstveno vršena zbog te namene, ali i da je doprinela poboljšanju ekonomskog stanja u preduzećima.

Direktor JKP Grdelica Zoran Jović je istakao  da je nabavka nove mašine značajna zato što su radnici preduzeća prethodnih godina koristili samo jednu mašinu i da su obnovom mehanizacije proširili oblast svog delovanja, da će se na ovaj način  doprineti produktivnosti i kvalitetu obavljanja poslova.

U toku tekuće godine, kako je naglasio Cvetanović očekuje se nabavka višefunkcionalne mašine čistilice vredne oko 15 miliona dinara za JKP Grdelicu, za koju je ugovor potpisan 21. aprila i rok za isporuku je 89 dana od potpisivanja kao i nabavka autočistilice, koja će početkom juna stići u  Javno komunalnom preduzeću Komunalac Leskovac. Ova investicija grada Leskovca je vredna 27 miliona dinara“

Bratislav Lekić