JUČE SUSRETOM U DONJEM KONJUVCU ZAPOČELI MIHOLJSKI SUSRETI U BOJNIČKOJ OPŠTINI

Opština Bojnik je ove godine na osnovu potpisanog ugovora sa Ministarstvom za brigu o selu organizovala Miholjske susrete sela.

Kako je u izjavi za TV 4S kazao šef kabineta predsednika opštine Danilo Krvokapić ova minifestacija ima za cilj da očuva kulturno istorijsku baštinu i okupi ljude podradanskog područja.

Jučerašnji domačin je bilo selo Donje Konjuvce koje je organizovalo takmičenje u pripremi tradicionalnih jela pod nazivom „Zaboravljeni recepti juga“ i turnir u basketu.

Vredne domaćice i domaćini iz sela Donje Konjuvce, Majkovac i Lapotince na svojim štandovima su izložili stara tradicionalna jela i time pokazali gastronomsko bogatstvo podradanskog područja.

Kvalitet ovog gastronomskog bogatstva ocenjivao je stručni žiri pod vođstvom profesora gastronomije na Visokoj poslovnoj školi Ivice Zdravkovića.

Kako je istakao Zdravković na ovaj način se prezentuje naša kulturna baština i čuva od zaborava.

Odlukom stručnog žirija juče je pobedu i prvo mesto zauzelo selo Donje Konjuvce, drugo je bilo selo Majkovac, a treće mesto pripalo je Lapotincu.

Ovim gastronomskim ekipama uručeni su i zlatni, srebrni i bronzani pehari.

Na sportskom borilištu u basketu su se nadmetale ekipe Donjeg Konjuvca, Majkovca, Lapotinca i Gornjeg Brijanja, a pobedu i zlatni pehar osvojila je ekipa Donjeg Konjuvca kao domaćin.

Donje KonjuvceMiholjski susreti sela