Klub 4×4 Justinijana Prima iz Lebana organizovao džipijadu „Trebinje 2019”

Klub 4×4 Justinijana Prima iz Lebana na DŽIPIJADI TREBINJE 2019 kroz zapadnu Srbiju, Republiku Srpsku i Crnu Goru u 1800 km obišao za 4 dana Mali Zvornik, Bileću, Trebinje i Herceg Novi. Delegaciju ovog kluba koji je činilo 45 učesnika  iz Lebana, Bošnjaca, Leskovca, Trgovišta, Vranjske Banje, Bele Palanke, Predejana, Malog Zvornika, Banja Luke i Krškog (Slovenija) u 15 terenaca primili su predsednici opština Mali Zvornik, Trebinje i Herceg Novi.

Goran Jović, predsednik Kluba i direktor PKS RPKL kaže da su već na početku putovanja utisci bili više nego dobri.

„Na ovaj način smo promovisali potencijale iz opština i regiona iz kojih dolazimo i ostvarili  kontakte kako na privrednom, tako i na kulturnom i turističkom polju. Bilo je 4 predsednika opština, direktora turističkih organizacija, privrednika, ljudi iz javnog života. Po drugi put našoj delegaciji su se pridružili i predsednik privredne komore republike Srpske, predsednik područne privredne Komore Banja Luke, privrednici iz Slovenije. Širimo krug prijatelja a uz dobro druženje i uživanje u lepotama krajeva kroz koje prolazimo, ostvarujemo i poslovne kontakte. Klub 4X4 Justinijana Prima se širi po broju članova tako brzo da već nismo u mogućnosti da sve prihvatimo jer naše ekipe na ovim putovanjima dostižu broj učesnika i do 50. Ono što je najbitnije da sve protekne u najboljem redu i bez ikakvih incidenata. To je sada jedna uigrana ekipa dobro opremljena i disciplinovana tokom celog puta. Povezani smo radio vezom i komunikacija je tokom cele vožnje kao da smo mnogo godina zajedno a evo ovo je treća godina od postojanja Kluba 4X4 Justinijana Prima“– kazao je Goran Jović, predsednik Kluba 4X4 Jusinijana Prima i prvi čovek Privredne komore juga Srbije.

„S obziroma na veliko zadovoljstvo naših članova sledeća DŽIPIJADA planirana je krajem septembra 2019. godine i to na poziv naših prijatelja iz Slovenije kao i naše dijaspore iz Italije u Sloveniju, Italiju-Tirol i Austriju a pregovaramo i o jednoj ozbiljnoj džipijadi do Nord Kapa u Norveškoj iduće godine u junu mesecu. Želimo kroz ove dve naredne Džipijade da posetimo našu dijasporu pored kontakata sa privrednicima kao i da obnovimo Jugoslovensko-Norveško prijatelstvo, sada Srpsko-Norveško a uz podršku Ambasade Norveške u Beogradu. Za ovako ozbiljan poduhvat trebaće nam i sponzori koji će podržati ovo naše putovanje jer kompletno finansiranje je od strane samih učesnika. Treba napomenuti da ceo put prati i TV ekipa koja kroz trideseto minutnu reportažu pokušava da bar na jedan mali način dočara draži ovakvih putovanja i druženja“,dodao je Jović.