KOMPANIJA “APTIV“ DONIRALA 580 SADNICA DRVEĆA, PRVA STABLA ZASAĐENA U NASELJU “DUBOČICA”

Svoj doprinos unapređenju zaštite životne sredine i sadnji drveća u gradu dala je i kompanija Aptiv doniravši 580 sadnica raznih vrsta drveća poput lipa, borova, breza, kedrova, platana.

Vrednost donacije je 1,8 miliona dinara, a prvih 30 stabala danas je zasađeno u naselju Dubočica.

„Sadnja je od izuzetnog značaja za kvalitet vazduha, a svako novozasađeno stablo dragocen je prirodni resurs i proizvođač kiseonika. Briga o prirodi je ozbiljan posao kojem je lokalna samouprava grada posvećena, a podrška privrednih subjekata na ovom polju veoma značajna. Kompanija Aptiv, ne samo što je najveći poslodavac u našem gradu sa preko 5200 zaposlenih, već je i društveno odgovorna kompanija koja organizuje brojne akcije posvećene raznim segmentima društva.Ovakve akcije pored doprinosa zdravijoj životnoj sredini, jačanja svesti građana o ekologiji, pokazuju da saradnja Leskovca sa kompanijama koje posluju u gradu rezultira, pre svega razvojem privrede i otvaranjem novih radnih mesta, a pored toga i unapređenjem izgleda grada i očuvanjem okoline“, rekla je zamenica gradonačelnika dr Lidija Dimitrijević.

„Kao deo Aptivove posvećenosti razvoju i zaštiti životne sredine, naša kompanija u saradnji sa gradom Leskovcem organizuje akciju sadnje drveća koja će, kao što je već rečeno, obuhvatiti sadnju više od 500 sadnica. Ova akcija je samo jedna od budućih koje planiramo da realizujemo u saradnji sa lokalnom samoupravom i znak je naše naše namere da u Leskovcu poslujemo dugoročno“, kazao je direktor kompanije Aptiv u Leskovcu Jozef Krupa.

Nakon konferencije gradonačelnik Leskovca, direktor Aptiva, zaposleni u ovoj kompaniji i nadležnim preduzećima u gradu zasadili su drveće u okviru stambenog bloka pored Skejt parka u naselju Dubočica izgrađenog 2015. godine zajedničkim ulaganjem grada Leskovca i kompanije Zdravlje Aktavis.

U prethodnih devet godina na teritoriji grada zasađeno je oko 7300 stabala lišćara i četinara i oko 3000 komada dekorativnog četinarskog i lišćarskog šiblja rečeno je ovom prilikom.

Aptiv