KOMPANIJA TERASTIL DONIRALA 25 STABALA JAVORA I LIPE

U susret Danu planete Zemlje, čija je ovogodišnja tema „Investiraj u svoju planetu“ i koji se širom sveta obeležava svakog 22. aprila, a u sklopu akcije „Da planeta diše još više“ danas je u parku Kralja Petra Prvog zasađeno 25 sadnica javora i lipe.

Sadnice, visine četiri metra, donacija su preduzeća Terastil koje u Leskovcu posluje od 2017. godine, zapošljava 80 radnika, a u svoje pogone je investiralo oko 11 miliona evra.

U ime lokalne samouprave obratio se član Gradskog veća Dragoljub Đorđević, zadužen za oblast zaštite životne sredine, i kazao:

„Dan planete Zemlje ukazuje na značaj očuvanja prirode i na značaj smanjenja negativnih uticaja na našu okolinu. Pomenuo bih da je odgovorna kompanija Terastil, nakon novčanih donacija u iznosu od milion dinara tokom vanrednog stanja namenjenih zdravstvenim ustanovama u našem gradu i iste sume opredeljene za izgradnju dečjeg igrališta u Radničkom naselju, odlučila da, simbolično, zbog izvoza u 25 zemalja, a u susret Danu planete zemlje, donira 25 sadnica javora i lipe. Ova i sve prethodne donacije su dobar pokazatelj saradnje grada Leskovca i kompanije, na čemu smo zahvalni zaposlenima i rukovodiocima Terastila.“

Đorđević je čestitao predstojeći Dan planete zemlje i govorio o jučerašnjem susretu sa ministarkom zaštite životne sredine Irenom Vujović i predstavnicima tog ministarstva i kazao da je juče potpisan ugovor za pošumljavanje lokacija u Leskovcu, vrednim 2,6 miliona dinara, kao i da su predstavnici grada Leskovca u Agenciji za zaštitu životne sredine održali sastanak povodom uključivanja u mrežu automatskog merenja zagađenja vazduha.

U ime kompanije Terastil obratili su se komercijalni direktor Alekandar Petrov i izvršni direktor Zoran Cvijović.

„Cilj svake zajednice je da preuzme akcije za zaštitu životne sredine, zato se zahvaljujemo lokalnoj samoupravi na odazivu u ovoj akciji. Današnja akcija koja se odvija pod okriljem programa Planet pashioned i simboličan je gest kojim mi iz kompanije Terastil želimo da pokažemo da podržavamo i da smo otvoreni za akcije koje podrazumevaju očuvanje životne sredine i korišćenje obnovljenih i recikliranih resursa“, kazao je Petrov.

Direktor Cvijović se svima na zahvalio na podršci i zajedničkoj organizaciji ovog projekta.

„Terastil je od prošle godine implementirao pomenuti program. Postavili smo izuzetno ambiciozne ciljeve koji se odnose na smanjenje emisije ugljen-dioksida u atmosferi, korišćenje obnovljivih resursa, smanjenje potrošnje vode i druge aktivnosti koje bi trebalo da obezbede cirkulaciju materijala u prirodi. Želimo da izgradimo bolju i čistiju budućnost za naredne generacije a to počinje onim što radimo danas kako kod nas u fabrici tako i u svakodnevnom životu.“

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović je danas sa svojim saradnicima prisustvovao akciji sadnje.

Dan planete zemljieKompanija Terastil