KONCERT VOKALNOG ANSAMBLA „STARS“ U LESKOVAČKOM KULTURNOM CENTRU

Vokalni ansambl „Stars“ održao je sinoć koncert u holu Leskovačkog kulturnog centra.

Ovaj koncert je podsećanje na uspešno i nezaboravno učešće na upravo završenom Evropskom festivalu omladinskih horova u Bazelu – Švajcarska (EJCF 2023), u okviru kojeg je hor nastupio kao jedini predstavnik Balkana pored 18 horova iz celog sveta, kazala je umetnički rukovodilac i dirigent ansambla STARS  dr Jelena Cvetković Crvenica.

Ženski vokalni ansambl “STARS”. nastao je 2021. godine kao rezultat želje devojaka da nakon godina provedenih u Gradskom dečjem horu „Zvezdice“ nastave da tragaju za pravim kvalitetom u muzici negujući klasičan horski repertoar.

Članice ansambla su za kratko vreme u medijima i javnosti spontano, i u duhu “leskovačkog žargona” postale poznate kao “Starsice”.

Ansambl se, kao deo međunarodnog projekta Erasmus+ programa predstavio publici na festivalu VOX MUNDI – Raising youth multicultural awareness through music u Temišvaru – Rumunija zajedno sa horovima iz Rumunije, Francuske, Mađarske i Poljske.

Za manje od dve godine ansambl je održao koncerte na otvaranju VII Međunarodnog festivala horova u Herceg Novom – Crna Gora, celovečernje koncerte u okviru 13. festivala Ledamus i u Kulturnoj stanici Eđšeg u Novom Sadu, i koncert povodom obeležavanja 20 godina od osnivanja Gradskog dečjeg hora „Zvezdice“ u Narodnom pozorištu u Leskovcu.

LKCŽenski vokalni ansambl Stars