KONCERTOM ADILA ZAVRŠENO 25. ,,BOJNIČKO LETO“

Drugi dan manifestacije bio je posvećen očuvanju tradicije i predstavljanju nematerijalne kulture našeg kraja. Program je počeo takmičenjem „Kolo za dukat“, pored domaćih folklornih grupa nastupili su i gosti iz Makedonije, ansambl ,,Srpski vez“.

Za najboljeg igrača na takmičenju proglašen je Emilio Ristić KUD ,,Srpski vez“ Kumanovo, a za najbolju igračicu Sofija Ramadanov KUD ,,Jasenica“.

Na kraju večeri koncert je održala Ivana Tasić, solistkinja RTS-a i dugogodišnja vokalna solistkinja grupe Izvor iz Vranja.

Treće večeri najmlađi su uživali u predstavi ,,Zečicine zavrzlame”, a zatim u nastupu plesne grupe  ,,Step by step“ iz Leskovca.

Tradicionalna manifestacija „Bojničko leto“ završena je koncertom pop-folk pevača Adila Maksutovića. On je pre koncerta u izjavi za medije najavio izlazak novog albuma.

,,Tu sam ja već par sati, i mogu da kažem da mi se dopada ova varošica, a nedavno sam imao i nastup u nekoj diskoteci u Leskovcu. Radim, uporedo sa nastupima, i studijski album, a već sam objavio pre dva meseca prvu pesmu sa novog albuma. Čekamo, eto, da prođe leto i letnja turneja, pa se nadam negde od septembra će biti i prezentovanje albuma a na njemu će se nalaziti 8 pesama.“

Adil je koncert započeo hitovima „Laku noć“, ,,Moje si nebo“, „Maskenbal“, „Ne mogu bez tebe ja“, a zatim je pevao brojne hitove svojih kolega.

Organizator ove manifestacije je Turistička organizacija, a pokrovitelj opština Bojnik.

ADILBojničko letoOPSTINA BOJNIKTO BOJNIK