KONKURS MUP-a ZA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE ZA OBAVLJANJE POSLOVA I ZADATAKA UNIFORMISANOG POLICIJSKOG SLUŽBENIKA TRAJE DO 7. JUNA

U toku je konkurs Ministarstva unutrašnjih poslova za upis 780 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku, za stručno osposobljavanje za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika i to za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji, a među njima u Leskovcu 4 policajaca i 20 saobraćajaca.

Kako je rekao u izjavi za TV 4S Vladica Stojanović komandir Saobraćajne policijske ispostave u Leskovcu svi zainteresovani, koji ispunjavaju uslove za upis, mogu da se prijave do 7. juna ove godine.

Kandidati za polaznike imaju mogućnost da se prilikom prijave na konkurs izjasne za koje radno mesto žele da prođu stručno osposobljavanje. Kandidati će proći kroz psihofizičku proveru i zavisno od uslova koje ispunjavaju biće obavešteni o tome da li su primljeni na ovaj konkurs.

Kako je naglasio Stojanović pravo da konkurišu imaju lica između 18 i 24 godine koja su završila srednje obrazovanje i osobe koje su završile strukovno ili visoko obrazovanje iz oblasti kriminalistike do navršene 27 godine života. Konkurs je vodio računa i o rodnoj ravnopravnosti.

Kako je zaključio Stojanović mladi ljudi sa ovog prostora koji budu primljeni biće raspoređeni na dužnost uniformisanog policijskog službenika na području Policijske  uprave Leskovac koja pokriva svih 6 opština Jablaničkog okruga.

MUPPU LESKOVAC