Lebane: Vatrogasno-spasilačka jedinica dobila novu opremu

 

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović sa svojim saradnicima obišao je danas odeljenje vatrogasno-spasilačke jedinice u Lebanu koje je od danas bogatije za pet naprtnjača za gašenje požara na otvorenom prostoru, kao i za jednu univerzalnu mlazilicu za gašenje požara na građevinskim objekatima. Vrednost opreme je oko 80 hiljada dinara.

,,Na osnovu potrebe odeljenja za vanredne situacije u Lebanu štab za vanrendne situacije opštine Lebane i lokalna samouprava je izašla u susret i nabavila opremu, materijalna sredstva, za nesmetan rad jedinice na teritoriji opštine Lebane jer lokalna samouprava brine o svojim građanima i imovini na teritoriji naše opštine.

U narednom periodu imamo u planu, zašta je projekat i već završen, a  postupak javne nabavke u toku,  da se izgradi objekt za vatrogasno-spasilačku jedinicu u Lebanu koji je njima neophodan imajući u vidu da u zadnjih par godina oni nemaju osnovne uslove za rad. U planu je da se objekat završi za nekih dva meseca,”kazao je Bogdanović.

U ovoj vatrogasnoj jedinici  radi devet vatrogasaca, ali bi u narednom periodu ovaj broj trebao da se poveća na dvanaest, kazao je Ivica Ranđelović, načelnik Sektora za vanredne situacije u Leskovcu.

,,Tako je na teritoriji čitave Srbije, to je univerzalno, sistematizacija je tako predvidela i to je ta brojka koja bi trebala da pokrije teritoriju jedne opštine kao što je Lebane.“

Lebanska vatrogasno-spasilačka  jedinica trenutno raspolaže sa dva vatrogasna  i jednim terenskim vozilom za gašenje požara na otvorenom prostoru.