Lebanski učenici Gimnazije donirali paketiće za 32 dece

Novogodišnja humanitarna maskenbal žurka je organizovana od strane učenika Gimnazije. Novinarska sekcija i Učenički parlament želeli su da za Novu godinu obraduju decu čiji roditelji nisu u mogućnosti da im kupe poklone.

Cilj ove akcije je bio da deci ulepšaju novogodišnje praznike i izmame osmehe na lice kao i da pokažu da u ovom gradu postoje humani i divni ljudi koji su spremni da pomognu kada je to potrebno.

Tako se rodila ideja da se napravi maskenbal žurka u kojoj će se gimnazijalci družiti sa učenicima završnih razreda osnovnih škola i tom prilikom prikupiti novac za kupovinu poklona. Osnovci su svoj doprinos dali kroz doniranje igračaka a srednjoškolci su kupovali ulaznice kojima je bila cena 100din. Od prodatih ulaznica sakupljeno je 20.500 dinara.

Žurka je održana u petak, 13. decembra od 19 do 21sat, u holu Doma kulture na kojoj su svirali bend Catfish Company, a nakon njih nastavio je DJ Dule.

Organizaciju celokupne akcije pomogli su : Dom kulture, Direkcija, Centar za socijalni rad i lokalni privatnici koji su donirali sokove. Nakon realizacije svih aktivnosti učenici su kupili paketiće za 32 dece.

Pored dece iz Lebana išlo se i u Popovce, Ždeglovo, Konjino, Šumane i Novo naselje. Takođe, na predlog učenika, posećena je i desetočlana porodica iz Popovca koja živi u veoma teškim materijalnim uslovima.

„Zahvaljujemo se svima koji su dali doprinos ovoj akciji a posebno deci jer su ponos škole, profesora, grada. Primer su budućim generacijama. Hvala im što su nas učinili ponosnim!“ – poručuju profesori lebanske Gimnazije.