Leskovac obeležio Dan grada , uručena priznanja najzaslužnijima

Povodom Dana grada 11. oktobra, održana je svečana sednica Skupštine grada Leskovca u Narodnom pozorištu.

Sednicu je otvorio predsednik Skupstine grada Aleksandar Đurović, a potom je gradonačelnik Goran Cvetanović održao govor u kome je sumirao rezultate rada između dva oktobra, sa planovima za budućnost.

,,Leskovac je grad privlačan kako za domaće, tako i strane investitore. Upravo danas, kada slavimo praznik našeg grada nemački trgovinski lanac „LIDL“ otvorio je svoj market u našem gradu. Prošle, 2017. godine naši rumunski prijatelji iz kompanije „Terastil“ otvorili su svoj pogon. Samo godinu dana kasnije,ova kompanija pokrenula je novu proizvodnu liniju.

Govoreći o investitorima svakako treba pomenuti kompaniju „Jura“ koja će novi, treći pogon u vrednosti od 45 miliona evra  otvoriti u narednih mesec dana i u njemu zaposliti 500 radnika. Ne smemo izostaviti ni britanski „Aptiv“ i investiciju vrednu 25 miliona evra. Do kraja tekuće godine ova kompanija će takođe zaposliti 500 naših sugrađana. Srećan sam što sam danas ovde sa vama. Još više me srećnim čini činjenica da svakog 11. oktobra na ovu pozornicu pred vas stanem sa ponosom i uzdignute glave, jer svaki put stojim u drugačijem, boljem i lepšem Leskovcu. U Leskovcu koji krupnim korakom hita u budućnost, koji se razvija i raste”, kazao je prvi čovek grada podsećajući šta je sve urađeno u proteklom periodu.

Povodom Dana grada uručeno je 10 oktobarskih novčanih nagrada i to: IVI PETKOVIĆ i  NINI STANISAVLjEVIĆ, učenicama OŠ „Josif Kostić“, MILICI PEJČIĆ, BRATISLAVU PEŠIĆU, EMILIJI CVETANOVIĆ I VIKTORU RISTIĆU učenicima Medicinske škole, VELjKU TOLjIĆU, učeniku OŠ „Vožd Karađorđe“  i  potporučniku dr JOVANI NIKOLIĆ.

Pohvale su dobili: DOO „BANE KOMERC“ LESKOVAC,DOO „BRAĆA ĐOKIĆ“,FABRICKA NAMEŠTAJA „MITA“, „DCP HEMIGAL“, ZZ „MORAVAC“,SAMOSTALNA LIVAČKA RADNjA „VITKO“, EXPERT STIL,VLADICA NEŠIĆ, poljoprivredni proizvođač,SRĐAN MLADENOVIĆ, preduzetnik,DOM UČENIKA SREDNjIH ŠKOLA LESKOVAC,ŠKOLA ZA OSNOVNO I SREDNjE OBRAZOVANjE „11. OKTOBAR“ LESKOVAC, SREDNjA MEDICINSKA ŠKOLA, SREDNjA EKONOMSA ŠKOLA „ĐUKA DINIĆ“,OŠ „NIKOLA SKOBALjIĆ“ U VELIKOM TRNjANU, OŠ „RADOJE DOMANOVIĆ“ U MANOJLOVCU, IVICA ZDRAVKOVIĆ, student Visoke poslovne škole strukovnih studija u Leskovcu, MOMČILO CONIĆ, nastavnik veština u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Leskovcu, PREDRAG STOILjKOVIĆ nastavniku hemije, SUZANA ŽIVKOVIĆ, profesorka matematike u Medicinskoj školi, LjILjANA RISTIĆ, profesorka matematike u Medicinskoj, ŽIVOJIN B. PROKOPOVIĆ, profesor u Ekonomskoj školi,STEVICA JANKOVIĆ, master informatičar, SLAVIŠA ĐORĐEVIĆ, akademik, ALEKSANDAR STOJANOVIĆ, humanista i donator, PREDRAG ANDREJEVIĆ, doktor medicine – opšte, urgentne i laparoskopske hirurgije.

Jedan reditelj i tri gradske ustanove dobile su ove godine najznačajnije priznanje Oktobarsku nagradu u vidu medalja, koja se tradicionalno dodeljuje na Dan grada.

Medalje koje su pripale Opštoj bolnici Leskovac i Nebojiši Dimitrijeviću, reditelju, umetničkom direktoru festivala Liffe Darku Bajiću, Narodnom muzeju i Muzičkoj školi Stanislav Binički, uručio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Na početku svečane sednice vokalna grupa ,,Libero”  otpevala  je himnu ,,Boze Pravde”, a na kraju je nastupio  Gradski dečji hor ,,Zvezdice” , koji je prošle nedelje na IV Međunarodnom horskom festivalu u Herceg Novom  pobedio sa  maksimalnih 100 poena, dobio zlatnu diplomu i priznanje LAUREAT.