LESKOVAC SE NAŠAO NA DRUGOM MESTU MEĐU 319 GRADOVA U EVROPI POVOLJNIH ZA ULAGANJA

Ovu poziciju naš grad  dobio je na osnovu podkriterijuma koji se odnose na prosečnu godišnju zaradu polukvalifikovanog i nekvalifikovanog radnika, najnižu cenu smeštaja u hotelima, troškova dobijanja dozvola za rad preduzeća, građevinskih dozvola, troškova izvoza i uvoza, poreza na dodatu vrednost kao i drugih poreza među kojima je i porez na dobit. To praktično znači da onoliko koliko preduzeće uloži dobije znatno više efekata, objasnila je Milica Ristić Cakić iz kabineta gradonačelnika.

„Ovo rangiranje predstavlja veliku čast za naš grad jer je ,,Finansial Times,, magazin deo jedne od vodećih svetskih organizacija iz oblasti novinarstva. Ovo proglašenje pokazuje investitorima da je Leskovac grad pogodan za njihova ulaganja“ – rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović i podsetio da je Leskovac jedini u Srbiji koji je četvrti put dobio i BFC sertifikat za lokalnu samoupravu sa povoljnim poslovnim okruženjem.

 „Od velikog je značaja da svi investitori, pogotovu medjunarodni budu upoznati sa dobrim uslovima koje Leskovac pruža što će doprineti privlačenju ivestitora.