ЛЕСКОВАЦ УГОСТИО ДЕЦУ ИЗ 12 ГРАДОВА НА ПРВЕНСТВУ СПЕЦИЈАЛНЕ ОЛИМПИЈАДЕ

Danas u fiskulturnoj sali OŠ „Vožd Karađorđe“ je održano državno prvenstvo Specijalne olimpijade koje je organizovalo sportsko društvo Arena za decu sa posebnim potrebama, pod pokroviteljstvom Grada Leskovca. Šezdeset takmičara iz dvanaest gradova će se danas zabaviti i družiti u našem gradu.

Organizator ovog prvenstva Zoran Stanković je rekao da će se ekipe nadmetati u kategoriji basket 3 na tri, novom sportu na Specijalnoj olimpijadi, poželeo uspeh svima koji su uzeli učešće, i izrazio svoju zahvalnost Lokalnoj samoupravi i Moto klubu Leskovac koji je svesrdno pomogao i učestvovao u ceremoniji otvaranja.

U ime Lokalne samouprave i gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića, takmičenje je otvorio pomoćnik gradonačeknika Andrija Atanasković koji je poručio ekipama da su bez obzira na plasman svi učesnici takmičenja pobednici:

„Ovakvi događaji su važni zato što predstavljaju jedan od načina inkluzije osoba sa invaliditetom u društvo. Sport je jedan od najboljih inkluzivnih sistema koji možemo sprovesti na putu razbijanja barijera koje prate osobe sa invaliditetom.

Grad Leskovac se bori da postane grad koji je u velikoj meri prilagođen osobama sa invaliditetom i to na svim poljima. Pored postavljanja rampi, ploča na trotoarima za slepa i slabovida lica, postavljanje česmi namenjenih osobama sa invaliditetom i prilagođavanja instutucija našim sugrađanima sa određenim smetnjama, naš muzej je jedinstvena ustanova kulture koja ima postavku namenjenu slepim licima pod nazivom „Dodirni prošlost“.“