Leskovac: Uručeni ugovori udruženjima u oblasti socijalne zaštite

U Svečanoj sali Grada Leskovca danas su predstavnicima udruženja iz oblasti socijalne zaštite dodeljeni ugovori o finansiranju i sufinansiranju programa i projekata odobrenih na konkursu raspisanom 25.jula.

Ugovore je dobilo 18 udruženja za 27 projekata i programa. Ukupan iznos sredstava koja su danas dodeljena iznosi 13,5 miliona dinara. Najviše novca – 5,5 miliona, dodeljeno je projektima iz oblasti podrške osoba sa invaliditetom. Za porodični i domski smeštaj, prihvatilišta i druge vrste smeštaja u iznosu od milion dinara, dnevne usluge u zajednici u iznosu od 4 miliona i savetodavno – terapijske i socijalno-edukativne usluge u iznosu od 3 miliona dinara.

  „Cilj grada Leskovca je da uspostavi efikasan sistem socijalne zaštite koji će odgovoriti na potrebe svih građana i koji će podržavati ranjive pojedince i grupe kojima je potrebna pomoć društva i države. Upravo zato je za finansiranje celokupnog sistema socijalne zaštite u tekućoj godini planirano izdvajanje od 140,3 miliona dinara“ rekao je gradonačelnik Cvetanović prilikom uručenja ugovora i podsetio da je ovoj godini udruženjima već isplaćeno 9,5 miliona dinara.

U ime predstavnika udruženja iz oblasti socijalne zaštite gradonačelniku i lokalnoj samoupravi zahvalila se Gordana Stojanović predsednica Udruženja distrofičara Jablaničkog okruga.

,,Ova podrška grada je od velikog značaja za sve nas s obzirom da nesmetano obezbeđuje rad organizacije kao i sprovođenje određenih programa i usluga u koje su direktno uključeni naši članovi kao korisnici istih. Grad Leskovac je poslednjih godina pokazao svoju spremnost da jednako brine i o građanima koji su na margini. Iskreno se nadam da će grad sa ovom praksom nastaviti i u buduće i da će kroz redovno finansiranje uspeti da obezbedi održivost ne samo ne samo naših programa i usluga, već i rad naših organizacija kao pružaoca socijalnih usluga”, rekla je Gordana Stojanović.

Marta ove godine udruženjima iz oblasti socijalne zaštite uručena su takođe rešenja o finansiranju odnosno sufinansiranju projekata i programa, tada je 11 udruženja dobilo ugovore i  za te namene izdvojeno je 9,5 miliona dinara i svim udruženjima zaključno sa 26. junom isplaćena je kompletna suma novca, rečeno je ovom prilikom.