Leskovac : Zamena vodovodne mreže u ulici Kapetan Bojan Denić

U toku je izvođenje radova na izgradnji vodovodnih cevi ukupne dužine 166 metara profila fi 110 u ulici Kapetan Bojan Denić koje izvodi firma Telekomunikacija/Ankering iz Blaca, a čija je ukupna predračunska vrednost 4,6 miliona dinara.

Kritierijum za odabir ove ulice je veliki broj kvarova i starost mreže, ističe prvi čovek Leskovca.

„Rekonstrukcijom vodovodne mreže u ovoj ulici, biće ukinute sve stare i dotrajale pocinkovane cevi , čime će građani ovog naselja, umnogome osetiti boljitak. Ugrađeni su novi sektorski ventili koji omogućavaju izolaciju manjeg broja potrošača, građani neće imati česte prekide u vodosnabdevanju zbog popravke havarija, ispoštovana je zakonska regulativa u pogledu postavljanja protivpožarnih podzemnih hidranata na trasi cevovoda, ugrađuju se cevi u skladu sa evropskim normama“ – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović danas na obilaska radova.

Paralelno sa izvođenjem radova na postavljenju ulične vodovodne mreže izvodiće se priključci za domaćinstva prema tehničkim normativama. Svaki priklučak mora da bude usklađen sa važečom Odlukom o vodovodu i kanalizaciji i svaki će se rešavati posebno u skladu sa faktičkim stanjem na terenu, naglašava Cvetanović.

,,Ove godine, Vodovod kompletno završava rekonstrukciju vodovodne mreže ukupne finansijske vrednosti 145 hiljade evra. Predviđeno je izvođenje radova u 5 ulica u gradu ukupne dužine 1 km i to u ulicama Slobodana Penezića, Alekse Nenadovića, Vladimira Nazora, Kapetan Bojan Denić i Vlade Jovanović, pri čemu su radovi na vodovodnim instalacijama u ulici Slobodan Penezić, Alekse Nenadović i Vladimir Nazor komplet završeni i građani uredno priključeni.”

I u narednom periodu trudićemo se da rekonstruišemo bar po dve ulice u toku godine, kazala je direktor leskovačkog JKP ,,Vodovod,, Kosara Ilić. 

Ovo je poslednja ulica u nizu a planirani rok za završetak radova u svih 5 ulica je 90 kalendarskih dana.