LESKOVAČKA OPŠTA BOLNICA DOBILA DONACIJU AMERIČKE AMBASADE ZA ODELJENJE GINEKOLOGIJE VREDNU 35.000 EVRA

Ova donacija u znatnoj meri će unaprediti dijagnostiku i kvalitet lečenja, kazala je zamenica gradonačelnika Leskovca dr Lidija Dimitrijević. Ona je podsetila da će uskoro početi i druga faza rekonstrukcije Opšte bolnice vredna oko 4,5 miliona dinara, a stići će i oprema vredna milijardu dinara.

Direktor Opšte bolnice dr Nebojša Dimitrijević naglasio je da je reč o najnovijem ultrazvučnom aparatu čime će se zameniti dosadašnji dotrajali uređaji, a novi će biti na raspolaganju pacijentima iz celog Jablaničkog okruga.

Ovaj aparat spada u generaciju najsavremenijih i dopineće otkrivanju svih anmomalija kod ženske populacije, istakla je načelnica Ginekologije OB Leskovac dr Slađana Stojanović.

Regionalni direktor organizacije Spirit Convenic Amerika Kolin Deni istakla je da je zadovoljstvo da se unapredi lečenje i pruže adekvatni uslovi za žensku populaciju radi prevazilaženja ginekoloških problema sa posebnim akcentom na preventivu.

Ovaj ultrazvučni aparat koji je do sada bio u probnoj upotrebi vrlo brzo biće stavljen u pogon i biti od koristi svim pacijentima.

Američka ambasadaČuvajmo zdravljedonacijaOB Leskovac