Leskovačka škola stripa je za nepunih mesec dana osvojila nekoliko priznanja na 4 međunarodna festivala stripa i karikature

Leskovačka škola stripa je za nepunih  mesec dana osvojila nekoliko priznanja na 4 međunarodna festivala stripa i karikature u zemlji i van njenih granica . Kako je na pres konferenciji rekao instruktor ove škole Marko Stojanović ovim nagradama nastavljena je tradicija da se u Leskovac svake godine donesu brojne nagrade sa velikog broja festivala.

On je dodao da je kruna svih ovih uspeha ostvarena u Italiji na Drugom konkursu karikature Skomiks u Milanu.U konkurenciji 328 učesnika iz čak 56 zemalja polaznici Leskovačke škole stripa Anđela Pešić i Mateja Jović osvojili su ravnopravne nagrade u kategoriji do 18 godina.

Uspeh je ostvaren i na 17. Međunarodnom salonu stripa u Velesu u Severnoj Makedoniji , a tom prilikom dodeljena je specijalna  nagrada našoj školi stripa .

Tradicija osvajanja nagrada nastavljena je i na Međunarodnom festivalu dečjeg stvaralaštva koji je održan u Leskovcu , a tom prilikom Andrej Stanojević osvojio je drugu nagradu u kategoriji učenika od petog do osmog razreda , dok je Katarina Hadži-Jovančić osvojila prvu nagradu u kategoriji učenika srednjih škola. Krajem septembra na 17. Međunarodnom salonu stripa u Beogradu nagradom striparnice

“Alana Ford” nagrađen strip “Jeftino i skupo” koji su uradili predavač u Leskovačkoj školi stripa Marko Stojanović i crtač Sabahudin Muranović Muran.

Mladenović kaže da se polaznici škole stripa pripremaju i za nastupe na mnogim smotrama koji su planirani za kraj ove i početak naredne godine.

Polaznicima Leskovačke škole stripa osvojene nagrade su stimulans za dalji rad.

Trenutno Leskovačku školu stripa pohađa 30 polaznika, a intereresovanje je sve veće zaključuje Stojanović.

.