LESKOVAČKA TEHNIČKA ŠKOLA OBELEŽILA DANAS 138 GODINA POSTOJANJA I RADA

Tehnička škola „Rade Metalac“ u Leskovcu obeležila je danas prigodnom svečanošću 138 godina postojanja.

Tom prilikom gradonačelniku Leskovca dr sci. med. Goranu Cvetanoviću uručena je zahvalnica za doprinos radu ove vaspitno-obrazovne ustanove koju je u njegovo ime preuzela zamenica dr Lidija Dimitrijević.

Članu Gradskog veća, mr Brankici Stamenković, takođe je uručena zahvalnica, nakon čega se ona obratila skupu, i rekla da put kroz vreme ove škole nije bio nimalo lak i da u se menjali obrazovni profili, način rada od prve stručne škole za učenike u privredi, preko zanatsko-trgovačke do metalskog školskog centra i još dosta promena, koje su doprinele da ona postane jedna od najvećih škola, ne samo u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu, već u ovom delu Srbije. Ona je dodala da je u ovoj školi otvoren i Mejkers lab, multidisciplinarni, inovativni prostor u kojem već sada ideje prerastaju u gotove proizvode i nove projekte.

Direktor Tehničke škole „Rade Metalac“ Danko Danković kazao je da se škola kojom rukovodi tokom svih godina svog postojanja vodi činjenicom da je znanje blago koje svog vlasnika svuda prati.

Ova škola obrazuje učenike u tri područja rada – mašinstvo, elektrotehnika i saobraćaj, i u 12 obrazovnih profila ima 1220 učenika. Veliki podršku imamo od lokalne samouprave, na čelu sa gradonačelnikom Cvetanovićem, podršku ministarstva i brojnih organizacija koje su prepoznale naš rad i zalaganje, rekao je Danković.

Povodom dana škole pohvale su uručene i učenicima i nastavnicima za učešće na raznim republičkim smotrama znanja.

 

ObrazovanjeTEHNIČKA ŠKOLA RADE METALAC