Leskovačka Toplana spremno dočekuje narednu grejnu sezonu

Pred početak predstojeće grejne sezone u Leskovcu sve je spremno, remonti kotlarnica i baždarenje kalorimetara je završeno, stigla je trećina potrebnog mazuta, dok se ostali energenti ugalj i gas očekuju i ugovori su sklopljeni sa dobavljačima, kazao je direktor leskovačke Toplane Jovica Đorđević.

Leskovačka Toplana već sada može da se kaže spremno dočekuje narednu grejnu sezonu, remonti kotlarnica Crvena zvezda, solitera S 18 i Dubočica su završeni, izvršeno baždarenje kalorimetara u svih 106 podstanica za koje smo u obavezi svakih pet godina da to radimo, kazao je direktor JKP Toplana Jovica Đorđević, dodajući da je još jedan problem iz prethodnih godina rešen kada su u pitanju kvarovi i sklopljeni ugovori za nabavku mazuta, uglja i gasa.

Ugalj će stići u oktobru jer nema potrebe da se skladišti, dodao je Đorđević. U Leskovcu se greje oko 320 hiljada metara kvadratinih površine što je oko 4 hiljade stanova i poslovnog prostora. Cena grejanja je 76,95 dinara po kvadratu za stambeni prostor i 96,18 dinara za poslovne prostorije. Sve nove zgrade priključujemo bez problema na grejnu mrežu, a zadovoljni smo i procentom naplate naših potraživanja, kaže on.

U leskovačkoj Toplani zarade radnika od 2012.godine se isplaćuju na vreme i nisu ni dan kasnile, redovno izmirujemo svoje obaveze prema dobavljačima i ni dinar ne dugujemo ikome, zaključio je direktor ovog javno komunalnog preduzeća Jovica Đorđević.