LESKOVAČKI CRKVENI ANSAMBL BRANKO OBELEŽIO GODIŠNJICU POSTOJANJA

Leskovački crkveni ansambl „Branko“ je u holu Leskovačkog kulturnog centra u prisustvu episkopa niškog Arsenija, sveštenstva i publike obeležio godinu dana postojanja.

Pre koncerta na kojem su se predstavili pomenuti ansambl, Leskovačko crkveno pevačko društvo „Branko“ i Dečji hor „Branko“ obratio se arhijerejski namesnik Dalibor Stefanović.

„Leskovac je grad koji ima dugu i bogatu tradiciju i posebno mi je drago što se u njemu neguju i promovišu prave vrednosti. Leskovac je iznedrio brojne umetnike, naročito u oblasti muzike. Uz crkveni hor Branko, imamo podmladak a sada i muzički ansambl. I sinoć dok su se pripremali, bilo mi je puno srce što se to dešava u nas.“

U ime lokalne samouprave grada Leskovca obratila se Nataša Jovanović, sekretar Gradskog veća.

„Leskovac u svom gradu ima tri ansambla koja neguju duhovnu i svetovnu muziku. Svojim nastupima tradiciju i kulturu čuvaju ansambl čiju godišnjicu postojanja večeras obeležavamo, leskovačko crkveno pevačko društvo Branko i Dečji crkveni hor Branko koji će se večeras takođe predstaviti i koji godinama unazad nižu uspehe.Poslednje priznanje koje je pripalo crkvenom horu Branko je nagrada na 55. Mokranjčevim danima u Negotinu za najbolje izvedenu kompoziciju Stevana Stojanovića Mokranjca. Brojnim priznanjima može se pohvaliti i Dečji crkveni hor, a sigurni smo i da će naš večerašnji domaćin takođe nizati uspehe“ – rekla je ona i u ime gradonačelnika Leskovca dr sci. med. Gorana Cvetanovića čestitala muzičkom ansamblu godišnjicu postojanja.

Crkveno pevačko društvo "Branko"Dečji hor "Branko"Leskovački crkveni ansambl "Branko"